ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

”Dorim să construim un stat modern, cu o economie rezilientă și o societate prosperă”, a declarat Natalia Gavrilița

17:25 | 18.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat astăzi la evenimentul organizat de Camera de Comerţ Americană din Republica Moldova (AmCham), cu ocazia Zilei Recunoștinței, celebrate de poporul american. În alocuțiunea sa, șefa Executivului a apreciat contribuția AmCham Moldova la îmbunătățirea cadrului legal ce reglementează activitatea de întreprinzător, subliniind că cele mai bune decizii pentru business pot fi luate doar atunci când există un dialog productiv dintre autorități și mediul de afaceri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Prim-ministrul a apreciat propunerile din partea AmCham Moldova privind amendarea Codului muncii și a celui funciar, dar și adoptarea noii legi privind drepturile de autor și drepturile conexe. În același timp, Natalia Gavrilița a remarcat că încă mai există o listă de probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri, autoritățile fiind preocupate de asigurarea unui mediu concurențial corect, de combaterea corupției la toate nivelurile și de atragerea unor investiții noi în țara noastră.  

„Am făcut pași importanți și în sfera digitalizării, în vederea reducerii poverii birocratice pentru companii. Din păcate, consecințele războiului ne-au pus în situația de a aloca resurse financiare și umane spre gestionarea crizelor multiple, încetinind pe alocuri reformele pe care ni le dorim cu toții. Cu toate acestea, mergem mai departe pe calea schimbărilor pentru a construi un stat modern, cu o economie rezilientă și o societate prosperă. Obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE este nu doar o recunoaștere a eforturilor noastre, ci și garanția că reformele pe care le-am început sunt ireversibile”, a menționat Natalia Gavrilița. 

Reprezentanții AmCham au apreciat acțiunile Guvernului pentru obținerea statutului de țară candidat la aderare în UE, eforturile de atragere a investițiilor, dar și măsurile de promovare a unor modificări regulatorii cu impact pozitiv pentru mediul de afaceri. Totodată, au vorbit despre subiectele care preocupă comunitatea de business, exprimând convingerea că acestea vor rămâne prioritare pe agenda Executivului. 

Foto: Guvern 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!