ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a participat la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova

21:55 | 21.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat în această după amiază pe participanții la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, organizată la Paris, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Suntem recunoscători tuturor țărilor și organizațiilor care s-au alăturat acestei inițiative lansate de Franța, Germania și România pentru a ne ajuta într-o perioadă atât de dificilă pentru toți. Mulțumim pentru solidaritate și pentru angajamentele de sprijin”, a spus în debutul discursului său lidera de la Chișinău.

Șefa statului le-a vorbit partenerilor reuniți la conferință despre faptul că, din cauza războiului purtat de Rusia împotriva țării vecine Ucraina, Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică fără precedent. „Nu suntem siguri că putem găsi suficiente resurse pentru a ne încălzi și a ne lumina casele. Și chiar dacă vom găsi aceste resurse, prețurile sunt inaccesibile pentru oamenii și economia noastră, ceea ce ne poate pune în pericol pacea și securitatea”, a spus Maia Sandu.

În context, șefa statului a menționat că democrația noastră este atacată de grupuri criminale corupte susținute de Rusia, iar țara se confruntă cu un război hibrid, al cărui scop e să ne deturneze parcursul de integrare europeană. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a opri aceste grupuri. De aceea, am solicitat UE și statelor sale membre să sancționeze infractorii corupți de nivel înalt, care fură fondurile publice și amenință direct stabilitatea și democrația țărilor noastre”, a adăugat Maia Sandu.

Lidera de la Chișinău a mulțumit partenerilor și prietenilor noștri pentru susținerea lor vitală ca să rezistăm acestor crize și i-a asigurat că, în calitate de țară candidată la UE, lucrăm la recomandările Comisiei Europene și ne pregătim pentru lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „Oricât de greu ar fi, vom merge pe calea democrației și a integrării europene”, a spus Maia Sandu, care i-a mulțumit și președintelui Emmanuel Macron pentru angajamentul de a consolida relațiile moldo-franceze și pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova.

Foto: Președinție

img22008862

img22008862

img22008862

img22008862

img22008862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!