ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane vor fi judecate pentru contrabandă cu automobile furate din UE

10:02 | 01.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Cinci persoane vor fi judecate pentru contrabandă cu 33 de automobile furate din Uniunea Europeană, în valoare de 14 milioane de lei (circa 700 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, suspecții au fost reținuți în iunie 2021, în urma investigațiilor autorităților din R. Moldova, România și Ungaria. Bănuiții au vârstele cuprinse între 47 și 56 de ani și sunt domiciliați în Chișinău. Aceștia au antecedente penale.

Conform procurorilor, infracțiunile au fost comise în perioada 2019 - 2021. Automobilele erau furate din Uniunea Europeană, preponderent din Franța și Italia.

La solicitarea procurorilor, pe automobile și pe alte bunuri alte învinuiților, în valoare de peste 7,7 milioane de lei, a fost aplicat sechestru.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la patru la 10 ani de închisoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!