ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost anunţate localităţile ce vor primi subvenţii de la stat pentru dezvoltare

09:21 | 02.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunţat ieri decizia privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Anterior, o comisie specială a evaluat și selectat proiectele investiționale depuse de autoritățile publice locale și entitățile juridice, transmite MOLDPRES. 

Potrivit AIPA, per total, au fost aprobate spre finanțare 178 de proiecte investiționale. „Este vorba de Măsura 1: „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale” – 13 proiecte investiționale, unde suportul statului va constitui cca 23,6 mln de lei (aproximativ 1,2 mln de euro); Măsura 2: „Dezvoltarea localității rurale” - 164 de proiecte investiționale, subvențiile fiind de cca 139,5 mln de lei;  Măsura 3: „Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole” - 1 proiect investițional, suportul financiar din FNDAMR constituind 0,5 mln de lei”, indică instituţia. 

Din FNDAMR, 15 % sunt alocate pentru acordarea subvențiilor în avans în vederea îmbunătățirii nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Foto: AIPA

img22009228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!