ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prigojin amenință SUA cu atacuri teroriste

13:31 | 06.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 6 dec. /MOLDPRES/. Oligarhul rus Evgheni Prigojin, supranumit şi "Bucătarul lui Putin” recurge la amenințări extreme după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că ia în calcul ca grupul Wagner să fie desemnat drept organizaţie teroristă străină, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Prigojin a scris pe contul lui de Telegram că atunci "când eşti pus pe lista organizaţiilor teroriste, aşa cum se spune, faci ceea ce este necesar pentru a-ţi atinge obiectivele. Au pus deja o organizaţie pe lista organizaţiilor teroriste o dată şi au primit un răspuns care i-a făcut să tremure".

Patronul grupului Wagner a adăugat: „Așa cum se spune, lăsați câinii adormiți să doarmă. Nu-l treziți pe Wagner PMC, americani, în timp ce încă doarme”.

Un oficial american a informat că administrația Biden ia în considerare desemnarea Grupului Wagner ca organizație teroristă străină pe fondul eforturilor de a impune Rusiei costuri pentru războiul din Ucraina. Nicio decizie finală nu a fost luată, a spus oficialul, și nu este clar „cât de departe este administrația de a putea face această desemnare, având în vedere procesul legal laborios în luarea acestei decizii”.

Contractorul militar privat Wagner a fost activ în conflictul din Ucraina, precum şi în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu. Wagner este deja sancționat de SUA, dar administrația Biden își propune să-l eticheteze drept organizație teroristă, pe fondul presiunilor - atât din partea ucrainenilor, cât și din partea Congresului - de a declara Rusia drept stat sponsor al terorii din cauza invaziei Ucrainei și a constantelor atacuri asupra populaţiei civile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!