ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022 – 2025 a fost aprobat de Guvern

18:04 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Reziliența țării la situații excepționale va fi sporită, iar timpul de răspuns la apelurile de urgență va fi redus. În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Documentul are ca scop consolidarea capacităților de coordonare, conștientizare, informare și transfer tehnologic inovator în vederea oferirii serviciilor calitative cetățenilor. Implementarea acestuia va contribui la diminuarea impactului efectelor generate de situațiile de urgență, precum și dezvoltarea sistemului național de avertizare timpurie a populației. 

În același timp, Programul va asigura îmbunătățirea pregătirii pentru prevenirea situațiilor excepționale, răspuns eficient, recuperare, reabilitare și reconstrucție ulterioară. De asemenea urmează a fi fortificate capacitățile grupului țintă (populației, autorităților administrației publice, sectorului privat, asociativ și voluntar) în gestionarea situațiilor de urgență și excepționale, precum și consolidarea capacităților rezervelor de stat și de mobilizare.

Acesta este al treilea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Foto: Guvern

img22009404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!