ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor furniza Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot

08:34 | 14.12.2022 Categorie: Externe

Washington, 14 dec. /MOLDPRES/. SUA finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi trei oficiali americani relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Kievul a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de fabricaţie americană, pentru a se proteja de bombardamentele intense cu rachete ruseşti, inclusiv asupra infrastructurii sale energetice.

Ucraina are nevoie urgent de sistemele de apărare antiaeriană cu baza la sol, cum este Patriot, fabricat de Raytheon Technologies Corporation, cu sediul în Arlington, Virginia și care  sunt construite pentru a intercepta rachetele care se apropie.

Experții americani, care au vorbit sub protecţia anonimatului, au declarat că anunţul ar putea fi făcut joi, dar că se aşteaptă aprobarea oficială a secretarului american al apărării, Lloyd Austin, şi a preşedintelui Joe Biden.

Cel mai vehement contestatar al occidentului, Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului rus de securitate,  a avertizat NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot şi este posibil ca Moscova să considere sprijinul defensiv drept o escaladare.

Foto: moscowtimes.ru

img22009587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!