ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele rus recunoaște că situația în cele patru regiuni ucrainene ocupate este una "extrem de dificilă"

11:03 | 20.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 20 dec. /MOLDPRES/. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a afirmat că situaţia în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părţi componente ale Rusiei este ''extrem de dificilă'' şi le-a ordonat serviciilor de securitate să supravegheze frontierele şi să combată noile ameninţări, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Anunțul a fost făcut de Putin cu ocazia Zilei serviciilor de securitate, celebrată în Rusia, şi în contextul apelurilor Kievului care a solicitat mai multe arme după ce drone lansate de forţele ruse au atacat în ultimele săptămâni infrastructura esenţială din Ucraina.

Până acum șeful statului rus nu a recunoscut că invadarea Ucrainei nu decurge conform planului iniţial al Moscovei. Putin a ordonat Serviciului federal de securitate (FSB) să garanteze ''siguranţa'' oamenilor care trăiesc în regiunile anexate de Rusia.

Putin a mai afirmat că ''situaţia în republicile populare Doneţk şi Lugansk şi în regiunile Herson şi Zaporojie este extrem de dificilă''.

Moscova a anunțat în septembrie cu mare fast  anexarea a 15% din teritoriul ucrainean, dar a avertizat că războiul ''poate fi un proces îndelungat''.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina.

Foto: twitter.com

img22009758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!