ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre GUAM

18:29 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat în format de videoconferință la cea de-a 40-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre GUAM, eveniment care a marcat finalul deținerii președinției în exercițiu a organizației de către țara noastră, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Președinția Republicii Moldova în cadrul GUAM a coincis cu cea de-a 25-a aniversare a Organizației, fapt ce a permis țării noastre reînnoirea angajamentelor față de valorile și obiectivele organizației: democrație, stat de drept, respectarea drepturilor omului, consolidarea securității și stabilității regionale, aprofundarea integrării europene pentru a crea un spațiu comun de securitate, stimulare economică și cooperare umanitară.

„Am susținut și continuăm să susținem valorile pe care a fost fondată organizația, în special pe fundalul invaziei brutale a Ucrainei de către Rusia. Țara noastră, inclusiv în format regional, a condamnat cu fermitate războiul și rămâne solidară  cu Ucraina în lupta sa pentru libertate și democrație. Rămânem fermi în sprijinirea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și vom continua să asigurăm siguranța și bunăstarea a peste 80 de mii de refugiați din Ucraina care locuiesc în Moldova, să oferim asistență umanitară, să asigurăm căile de solidaritate și să facem tot posibilul pentru a fi un contribuitor la stabilitatea regională

În cadrul GUAM am avut contacte excelente cu toate statele membre, cu organizațiile internaționale și regionale. Am realizat un șir de progrese în activitatea sectorială, reunind grupuri de lucru privind situațiile excepționale, transport, știință și educație, comunicare strategică și comerț”, a spus oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img22009828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!