ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franța și R. Moldova au multe similarități care s-au dezvoltat datorită Acordului de Asociere RM-UE

09:38 | 22.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Franța și Republica Moldova au multe similarități care s-au dezvoltat datorită Acordului de Asociere RM-UE. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Franței la Chișinău, Graham Paul, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că, în ultimele luni, a vizitat și descoperit R. Moldova atât din punct de vedere profesional, cât și personal. „Am descoperit o țară de o mare autenticitate. Nu este o țară mare pe plan geografic, dar ceea ce m-a frapat este diversitatea aceasta uimitoare, cu o populație primitoare și ospitalieră. Suntem foarte bine primiți. Este un lucru care-i impresionează pe străini. Moldovenii țin să le descopere oaspeților bucătăria tradițională, muzica, istoria, cultura, tradițiile. E absolut fascinant și interesant. Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionat de vinăriile moldovenești pe care le-am vizitat. În Franța ca și în R. Moldova împărtășim nu doar limba franceză într-un anumit fel, dar și cultura vinului și de fiecare dată vizitez cu mare plăcere vinăriile de aici. Astfel, calitatea vinului moldovenesc este de asemenea un factor important pe plan economic”, a spus Graham Paul.

Ambasadorul a menționat că în Republica Moldova atmosfera culturală este foarte similară cu cea din Franța. „Suntem țări europene și împărtășim aceeași istorie și sper că vom avea un viitor comun. Avem multe similarități care s-au dezvoltat și datorită Acordului de Asociere RM-UE. Acum puteți călători liber fără vize, iar francezii pot veni liber în R. Moldova. Tinerilor li se deschid de asemenea mari oportunități și anume datorită programului Erasmus, care permite mobilități și schimburi”, a remarcat Graham Paul.

Oficialul a specificat că Acordul de Asociere RM-UE a venit cu schimbări exacte, care facilitează viața în Republica Moldova și schimburile cu țările Uniunii Europene. 

img22009840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!