ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou grup infracțional care facilita trecerea ilegală a bărbaților din Ucraina a fost destructurat

11:55 | 28.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Ofițerii SIS și procurorii PCCOCS, în cadrul unei echipe comune de investigații cu Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), au reținut trei bărbați din R. Moldova, bănuiți de facilitarea tranzitării ilegale de către cetățeni ai Ucrainei a frontierei de stat, începând din vara anului curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit SIS, bărbații au între 25 și 50 de ani și sunt originari din Otaci și Ocnița. Aceștia organizau traversarea hotarului în afara punctelor de trecere a frontierei – atât terestru, cât și prin traversarea râului Nistru, cu barca. Pentru serviciile ilegale prestate, făptașii percepeau taxa de 4.500 USD per persoană.

Urmare a perchezițiilor la domiciliile și în automobilele celor trei, aceștia au fost reținuți, printre ei fiind și unul din organizatorii grupului infracțional. Ulterior, în privința a doi din răufăcători, a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile.

SIS reiterează că în cooperare cu serviciile speciale ale statelor învecinate monitorizează situația de securitate din regiune în vederea neadmiterii accederii în țară a persoanelor suspectate de afiliere la diverse grupări criminale și alte elemente indezirabile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!