ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele implicate în organizarea și desfășurarea examenelor naționale vor primi o remunerare majorată cu 67%

14:23 | 28.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Începând cu anul viitor, personalul implicat în organizarea și desfășurarea evaluărilor naționale de absolvire în învățământul general va fi remunerat conform unor noi normative de timp și cheltuieli, aprobate astăzi de Executiv, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Documentul prevede majorarea cu peste 67% a cuantumului prevăzut atât pentru elaborarea programelor de examen și traducerea materialelor, cât și pentru asigurarea procesului de verificare a testelor scrise în cadrul evaluărilor naționale. 

Totodată, documentul descrie normativele de timp și cheltuielile necesare pentru organizarea și desfășurarea evaluării naționale în învățământul primar, a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului și a examenului național de bacalaureat.   

Foto: Guvern

img22009994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!