ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu liderul grupului PPE din Legislativul European, Manfred Weber

19:25 | 07.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei oficiale în Germania, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere bilaterală cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Executivului de la Chișinău a mulțumit oficialului german pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de obținere a statutului de țară candidată la aderarea la UE și a subliniat progresul, înregistrat de Guvern, în angajamentul de îndeplinire a celor 9 condiționalități în vederea deschiderii negocierilor de aderare. 

De asemenea, Natalia Gavrilița s-a referit la situația economică, socială și de securitate din Moldova, fiind menționate provocările legate de gestionarea crizei energetice, ca urmare a războiului pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei. În acest context, șefa Cabinetului de miniștri s-a referit la acțiunile Executivului pentru susținerea populației afectate de creșterea prețurilor la resursele energetice și gazele naturale, dar și pentru deblocarea lanțurilor logistice și reorientarea exportului produselor moldovenești în spațiul UE.

Natalia Gavrilița a exprimat gratitudine pentru susținerea constantă oferită de UE, prin intermediul Platformei de sprijin al Republicii Moldova, și a reiterat interesul țării noastre pentru procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE. 

„Accesul la această Platformă ne va permite să consolidăm procesul de asigurare a securității energetice a Moldovei, afectată de șantajul Federației Ruse. În pofida faptului că am fost loviți dur de creșterea prețurilor și reducerea volumului de gaze naturale livrate de Gazprom, continuăm să privim cu fermitate în direcția unui viitor european”, a subliniat Natalia Gavrilița în cursul discuțiilor.

Europarlamentarul Manfred Weber a reiterat susținerea Parlamentului European în implementarea agendei de reforme și a apreciat efortul Guvernului în procesul de gestionare a lanțului de crize care au lovit țara noastră.

Foto: Guvern 

img23000096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!