ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reziliența Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina a fost discutată de șefa statului la Davos

22:41 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial organizat în Elveția despre securitatea din Europa în contextul agresiunii Rusiei față de Ucraina precum și despre modul în care este afectată țara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În prima zi la Davos, șefa statului a participat la o discuție despre efectele războiului din Ucraina asupra statelor europene și despre soluțiile pentru consolidarea rezilienței țărilor din regiune. Președintele Maia Sandu a subliniat că una dintre aceste consecințe este și criza energetică, pe care țara noastră o remediază inclusiv prin reducerea dependenței de gazul rusesc, însă mai există și alte probleme amplificate de către războiul dus de Rusia.

„Propaganda și dezinformarea sunt mari probleme în țara noastră, dar consider că acestea reprezintă o problemă pentru mai multe țări și trebuie să învățăm împreună cum să fim mai eficienți în contracararea lor”, a spus șefa satului.

În cea de-a doua zi, președintele Maia Sandu a participat la un eveniment organizat de Casa Ucrainei din Davos, unde s-a discutat despre cum Ucraina poate fi susținută și reconstruită prin intermediul investițiilor, atât pe timp de război, dar și atunci când pacea va fi restabilită. Șefa statului a subliniat că întreaga lume democratică trebuie să susțină Ucraina să învingă și a vorbit despre proiectele comune în domeniul energeticii și infrastructurii rutiere care pot prezenta interes pentru investitori.

Tot miercuri, în cadrul panelului dedicat liderismului Europei într-o lume fragmentată, afectată de război, Maia Sandu a accentuat că solidaritatea de care a dat dovadă Uniunea Europeană în contextul crizelor agravate de războiul din Ucraina i-au permis Europei să reziste, să-și întărească reziliența și să demonstreze că valorile democrației și libertății pot fi apărate.

Foto: Președinție

img23000395

img23000395

img23000395

img23000395

img23000395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!