ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind reorganizarea ANSA a fost publicat în Monitorul Oficial

10:56 | 19.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Reorganizarea ANSA prevede, între altele, optimizarea subdiviziunilor teritoriale. Din cele 23 de unități existente în prezent urmează a fi create 10 subdiviziuni fără personalitate juridică, după modelul Cancelariei de stat (oficiile teritoriale). În consecință, numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții, de la 244 de funcții la 145. Astfel, ponderea funcțiilor de conducere va fi micșorată de la 20% la 12%.

Totodată, agenția își va fortifica atribuțiile funcționale care țin de executarea controalelor și asigurarea securității alimentare.

Potrivit hotărârii, care intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, până la data de 1 aprilie 2023, ANSA va asigura procesul de reorganizare a subdiviziunilor sale actuale.

Sursa: monitorul.gov.md

img23000406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!