ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi executori judecătorești au rămas fără licență

11:04 | 19.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Doi executori judecătorești au rămas fără licență. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, comunică MOLDPRES.

“Am emis astăzi ordinele de retragere a licențelor și de încetare a activității executorilor judecătorești George Boțan și Nicolae Pașa. Acestea au la bază deciziile Colegiului disciplinar prin care s-a constatat că acești doi executori au încălcat legislația, atribuțiile lor și nu au respectat hotărâri ale instanțelor de judecată”, a scris ministrul pe pagina sa.

Șeful de la Justiție a menționat că speră ca “deciziile date să fie un semnal clar că ilegalitățile trebuie să fie oprite, iar persoanele cărora le-au fost delegate niște atribuții ale statului, cum ar fi executori judecătorești și alte profesii juridice, urmează să activeze doar în conformitate cu legea și cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!