ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii din sudul țării asigură securitatea antiincendiară în Portul Internațional Liber Giurgiulești

11:19 | 23.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Angajații IGSU din sudul țării continuă asigurarea securității antiincendiare în Portul Internațional Liber Giurgiulești, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au continuat misiunea de asigurare a securității antiincendiare în portul sus-numit în urma prăbușirii controlate a rezervorului nr. 2.

Pe parcursul nopții la fața locului a activat un post de pompieri care au efectuat acțiuni de lichidare a incendiului în urma dezmembrării construcției silozului.

Totodată angajații IGSU au asigurat permanent siguranța antiincendiară a obiectivului. Pe parcursul zilei de astăzi tehnica grea va efectua în continuare dezasamblarea construcției silozului pentru ca pompierii să continuă misiunea de stingere. 

Primul incendiu la silozul din Portul Internațional Liber Giurgiulești a avut loc în dimineața de 16 ianuarie. Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui. De asemenea, pompierii au intervenit și pe 20 ianuarie pentru a stinge un alt rezervor (nr. 2) cu încărcătură de șrot de semințe de floarea-soarelui care a luat foc.

Foto: IGSU

img23000494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!