ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolul ”Micul Prinț”

19:20 | 23.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul “Alexei Mateevici” va fi prezentat marți și miercuri, 24-25 ianuarie, la ora 14.00, spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în anul 1942, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Micul Prinț” este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici vor fi captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612. Va rămâne pe Pământ sau se va întoarce pe asteroidul său? Veți afla răspunsurile doar în sala de spectacol. Pentru adulți, ”Micul Prinț” este o poveste filosofică, o meditație profundă despre valorile umane, responsabilitate și legătura dintre oameni, toleranță, singurătate, despre esența umanității și cunoașterea de sine prin intermediul călătoriei. 

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca. O comedie grotescă cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. ZACS este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 

Joi, 26 ianuarie, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” readuce în scenă spectacolul ”Să le spunem pe nume”, bazat pe textele dramaturgilor ucraineni Liudmila Timoșenko, Natalia Blok, Oksana Savcenko, Irina Gareț, Tetiana Kițenko și Andrii Bondarenko, în regia Luminiței Țâcu. Spectacolul este un act de solidaritate cu poporul ucrainean și cu artiștii din Ucraina. ”Acest spectacol este cuvântul nostru ferm împotriva războiului, este vocea prin care transmitem gândurile și durerea cu care empatizăm și pe care le împărtășim. Acest act de solidaritate face parte din campania Artiști Români pentru Artiști Ucraineni, inițiată de Uniunea Teatrală din România”, a precizat Luminița Țâcu.

Tot joi, la 19.00. la Teatrul ”Geneza Art” va avea loc spectacolul ”TOC  de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie. Spectacolul spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă.

img23000507

img23000507

img23000507

img23000507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!