ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 16 mii de solicitări au fost deservite de echipele AMU săptămână trecută

14:25 | 24.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 15992 de cetățeni, inclusiv la 1232 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, cel mai frecvent a fost solicitată intervenția ambulanței pentru 3890 de persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 57 de pacienți cu sindrom coronarian acut; 3291 de pacienți cu maladii respiratorii, inclusiv 1892 cu infecții respiratorii virale acute (IRVA) și 2034 de pacienți cu patologii neurologice, inclusiv 230 de accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, 1037 de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele de pe ambulanță au fost solicitate în cazul a 38 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 47 de persoane, dintre care opt minori.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 39 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 20 de intoxicații cu medicamente.

Foto: ambulanta.md

img23000533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!