ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Milițienii transnistreni au abuzat un minor la Bender

13:39 | 26.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de azi a Comisiei Unificate de Control (CUC) Delegația Republicii Moldova a semnalat abuzul împotriva unui minor, comis de exponenți ai structurilor de forță transnistrene la Bender (raion cu regim sporit de securitate) pe 20 ianuarie 2023. Organele de drept au pornit o anchetă pe acest caz fără precedent, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Reprezentanților Tiraspolului în Comisie li s-a cerut să excludă incidente de acest gen pe viitor. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control va reveni asupra acestui subiect pe măsura elucidării circumstanțelor infracțiunii în cadrul anchetei.

În agenda CUC rămâne drept subiect prioritar necesitatea retragerii posturilor de control instalate unilateral în Zona de Securitate de către structurile de forță transnistrene.

img23000612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!