ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 22 mii de persoane din regiunea transnistreană sunt asigurate medical de Guvernul R. Moldova

10:07 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Aproape 22 mii de persoane din regiunea transnistreană sunt asigurate de Guvernul Republicii Moldova în sistemul național de asigurare obligatorie de asistență medicală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în anul 2022, în Sistemul informațional automatizat „Asigurarea obligatorie de asistență medicală” erau înregistrate 21 694 de persoane cu domiciliu în localitățile din regiunea transnistreană. Astfel, comparativ cu anul 2021, s-a marcat o creștere cu 8,48% (1 839 de persoane), atunci fiind înregistrate în sistemul național 19 855 de persoane din raioanele de est ale țării.

„Serviciile de asistență medicală oferite de către centrele de sănătate teritoriale ale Republicii Moldova sunt utilizate activ de către cetățenii domiciliați în stânga Nistrului și municipiul Bender, cum ar fi cazul centrului din satul Varnița, raionul Anenii Noi, ce deservește anual aproximativ 16,5 mii de persoane, majoritatea fiind din raioanele de est ale țării, sau a centrului Dubăsari din com. Coșnița – circa 32,5 mii de beneficiari de servicii medicale, anual”, se menționează într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Legislația în vigoare determină trei categorii de persoane luate la evidență în sistemul național de asigurări obligatorii de asistență medicală: persoane asigurate angajate, persoane asigurate în mod individual și asigurate de Guvern.

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!