ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 80 de specialiști în domeniul gestionării crizelor vor participa la un exercițiu desfășurat de IGSU

10:44 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Un exercițiu de stat major cu participarea a peste 80 de persoane va fi găzduit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență luna curentă, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a menționat că aplicațiile vor avea la bază scenarii în care urmează a fi gestionate situații de risc cum ar fi inundațiile și seismele. Exercițiul este preconizat a fi desfășurat la sfârșitul lunii februarie.

Conform scenariului, va avea loc un dezastru de dimensiuni extraordinare cu pierderea aprovizionării cu energie la nivel național. Specialiștii urmează să activeze virtual Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene pentru a perfecționa proceduri de cooperare și coordonare în situații excepționale între instituțiile și serviciile de urgență.

Exercițiul planificat are drept obiectiv identificarea domeniilor de îmbunătățire la nivel național, internațional precum și operațional a procedurilor, dar și a aspectelor de coordonare a sprijinului de către țara gazdă pentru a facilita primirea și integrarea asistenței din partea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. La aplicații urmează să participe specialiști din Austria, Polonia, Republica Moldova, România, dar și experți europeni în domeniul protecției civile.

Foto: IGSU

img23000820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!