ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef de stat este cercetat într-un nou dosar

13:27 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Ex-președintele Igor Dodon, soția acestuia și un medic sunt bănuiți în cadrul unui nou dosar penal, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, astăzi procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Republicii Moldova, soției acestuia și medicului care a confecționat documentul medical fals.

Astfel, medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false.

În același timp, ex-președintele Republicii Moldova împreună cu soția sa sunt bănuiți de deținerea și folosirea documentului oficial fals.

În baza unui certificat emis de medic, fostul șef de stat a solicitat judecătorilor Curții Supreme de Justiție să îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către fosta primă doamnă Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Anticorupție anunță că, la 26 ianuarie 2023, a pornit urmărirea penală pe acest caz pe faptul  săvârșirii infracțiunii prevăzute la art.361 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!