ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizatorii JO de la Paris au prezentat ''blazoanele'' pentru fiecare disciplină sportivă

15:37 | 08.02.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au prezentat, miercuri, ''blazoanele'', identitatea vizuală a fiecărei discipline sportive, precum şi culorile dominante ale Jocurilor Olimpice, în imaginea violetă a pistei de atletism, de exemplu, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Cu 500 de zile înainte de eveniment, este vorba de o "etapă pentru proiecţia Jocurilor noastre", a explicat preşedintele Comitetului de organizare a JO (COJO), Tony Estanguet, în cursul unei conferinţe de presă la sediul de la Saint-Denis.

"Pictogramele" sunt logo-uri utilizate pentru a reprezenta fiecare sport, o tradiţie inventată în 1964 cu ocazia Jocurilor Olimpice din Japonia şi un fel de semn desenat pentru a se face înţeles de către toţi.

Pentru JO de la Paris din 2024, aceste simboluri vizuale vor fi "blazoane" şi nu este vorba de personaje sau de siluete care practică un sport, ci "de o construcţie grafică".

Ele fac parte din 1992 din "desenul JO", a explicat comitetul, care a prezentat miercuri cele 62 de blazoane, dintre care opt sunt comune cu sporturile olimpice şi paralimpice, precum judo şi parajudo de exemplu.

Cu această ocazie, COJO a prezentat şi "look"-ul Jocurilor, respectiv culorile care vor domina Jocurile Olimpice. Roz, bleu, violet, auriu vor fi în principal culorile care vor "îmbrăca" siturile, oraşele şi partenerii JO.

Noua pistă de atletism a Stade de France, care va fi instalată pentru JO, va fi de asemenea violet. Decizia a fost luată de comun acord cu Stade de France, Federaţia internaţională de atletism şi difuzorul OBS.

"Culorile trebuie să exprime acest ton jovial, acest ton festiv", a precizat Tony Estanguet. Roşul, deja mult utilizat la ediţiile precedente, nu va fi prezent în interiorul siturilor de competiţii.

img23001020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!