ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS desfășoară măsuri pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară

16:08 | 09.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, Serviciul de Informații și Securitate /SIS/ a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni, comunică MOLDPRES.

„În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”, se spune în comunicatul emis de instituție.

În același comunicat, SIS asigură cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea unor provocări.

Astăzi, într-un discurs la Consiliul Europei, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că Federația Rusă ar avea un plan pentru a schimba puterea în Republica Moldova.

„Am vorbit cu Maia Sandu și am informat-o ce a reușit să afle spionul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova, un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Republica Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării”, a menționat liderul de la Kiev.

img23001068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!