ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu o delegație a Ministerului de Externe al Franței

17:25 | 09.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței și cu Secretarul general adjunct pentru afaceri europene pe lângă prim-ministrul Franței, însoțiți de Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii francezi au fost informați despre situația curentă în regiunea transnistreană și în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, poziția și acțiunile practice ale autorităților Republicii Moldova în vederea soluționării problemelor stringente ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, eforturile întreprinse în comun cu partenerii externi pentru a gestiona crizele multiple (de securitate regională, energetică, economică etc.).

Vicepremierul a reiterat abordarea fermă a autorităților de la Chișinău de a promova politici eficiente de reintegrare treptată a regiunii transnistrene în spațiile naționale unice, o reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, în paralel cu avansarea în procesul de dezarmare și de demilitarizare a regiunii.

S-a menționat la fel necesitatea sporirii rolului UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, în lumina parcurgerii de către Republica Moldova a procesului de pre-aderare la UE și a angajamentelor asumate în acest sens.

Foto: Biroul de reintegrare

img23001071

img23001071

img23001071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!