ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunea parlamentară a PAS a luat act de demisia premierului

13:42 | 10.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Fracțiunea parlamentară a PAS a anunțat astăzi a luat act de demisia prim-ministrului Natalia Gavrilița și a precizat că va sprijini și va asigura formarea unui nou Guvern, comunică MOLDPRES.

Într-un mesaj plasat pe pagina sa, speakerul Igor Grosu i-a mulțumit Nataliei Gavrilița “pentru dedicație și efort”.

„În ultimul an, țara noastră s-a confruntat cu mai multe crize fără precedent, cu amenințări de ordin economic, social, energetic și chiar existențiale. În pofida gravității provocărilor, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție, cu muncă dedicată. Mulți au vrut ca Moldova să cadă, însă grație acestui Guvern, în țara noastră a fost menținută pacea și stabilitatea. Datorită eforturilor Executivului, am asigurat țara cu energie, am identificat ajutor financiar crucial de la partenerii noștri internaționali, am acordat compensații și majorări pentru a fi alături de oameni”, se spune în mesaj.

Igor Grosu a precizat că în următoarea perioadă șeful statului, Maia Sandu, va desfășura consultări cu fracțiunile parlamentare. “Fracțiunea PAS sprijină și va asigura formarea unui nou Guvern care se va concentra pe provocările de securitate și dezvoltare economică”, se mai arată în mesaj.

img23001093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!