ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Europei va oferi țării noastre suport în implementarea inițiativelor de promovare a culturii și turismului

10:57 | 16.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de suport pentru implementarea inițiativelor de promovare a culturii și turismului. Parlamentul a adoptat astăzi, în două lecturi, proiectul de lege cu privire la accederea țării noastre la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, Republica Moldova va beneficia de suport și asistență în implementarea politicilor pentru dezvoltarea rutelor culturale. Acordul oferă și certificarea „Rută culturală a Consiliului Europei”.

Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale are scopul de a dezvolta un spațiu cultural comun. Documentul a intrat în vigoare în 2011. În prezent, 37 de state sunt membre ale Acordului.

 

img23001242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!