ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumatorii vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate

15:24 | 17.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Consumatorii vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi completarea și perfecționarea cadrului normativ național cu prevederi ce țin de etichetarea substanțelor sau ingredientelor care cauzează alergii sau intoleranţă, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

De asemenea, operatorii din domeniul alimentar vor fi obligați să ajusteze etichetele cu prevederi explicite privind țara de origine a produsului, pentru cazurile în care ingredientul primar are o  altă origine decât produsul finit. 

O cerință voluntară de etichetare este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”, pentru carnea de pasăre/porcină și produsele cu un conținut mai mare de 50% de carne, precum și pentru ouăle de consum. 

Furnizarea informaţiilor referitoare la produsele alimentare urmăreşte asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a sănătăţii şi intereselor consumatorilor. Cetățenii vor putea face o alegere în cunoştinţă de cauză, ţinând cont de consideraţii de ordin sanitar, economic, ecologic, social şi etic.

Foto: Guvern

img23001303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!