ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipele de salvatori care au participat în misiunea din Turcia au revenit în țară

10:10 | 18.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Echipele de salvatori moldoveni care au participat în misiunea umanitară din Turcia au ajuns astăzi în țară, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, aceștia au intrat în țară prin punctul de trecere a hotarului Giurgiulești – Galați. Trecerea graniței a fost cu prioritate și în regim facilitat.

Totodată, Guvernul a aprobat ieri alocarea unor mijloace financiare, necesare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în vederea acoperirii cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Turcia. Suma de 1,4 milioane de lei (70 de mii de euro) va fi acordată din fondul de rezervă al Executivului.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, angajații IGSU au reușit să salveze un băiat de trei ani de sub ruinele unui bloc de locuit, unde se afla mai mult de patru zile. Tot specialiștii moldoveni, fiind în grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia, au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperare a cadavrelor. 

Echipa de salvatori moldoveni a pornit în misiunea internațională pe data de 6 februarie, pentru a acorda ajutor poporului turc care a avut de suferit de pe urma unor cutremure devastatoare. Aceasta a fost formată din 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu doi câini de căutare.

Foto: Poliția de Frontieră

img23001317

img23001317

img23001317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!