ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnați câștigătorii Concursului național de științe și inginerie „Mold SEF”

10:12 | 20.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 30 de proiecte au fost desemnate învingătoare la cea de-a XI-a ediție a Concursului național de științe și inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair). Totodată, două proiecte au fost propuse pentru participare la etapa internațională a competiției, transmite MOLDPRES.

Concursul național sus-numit este primul în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor fi organizate în anul curent de studii în țara noastră. Acestea se vor desfășura până la 22 mai.

Competiția este destinată elevilor din instituțiile de învățământ general și profesional tehnic. La ediția din acest an a „Mold SEF” au fost înscrise 75 de proiecte elaborate de 109 elevi din 19 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 20 au fost înaintate la categoria Științe și Matematică, 35 - la Științe Aplicate și 20 - la Tehnologia Informației.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), premianții etapei naționale a Concursului sunt elevi ai instituțiilor de învățământ din Chișinău, Bălți, Cahul, Criuleni, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Șoldănești, Ungheni și UTA Gagauz-Yeri.

Concursul s-a desfășurat în perioada 17-19 februarie la Chișinău și a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Foto: MEC

img23001345

img23001345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!