ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va căuta soluții pentru mărirea Fondului de subvenționare în agricultură, susține premierul

14:03 | 21.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Guvernul va căuta soluții pentru suplimentarea Fondului de subvenționare în agricultură cu circa 600 mln de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, care a efectuat astăzi o vizită la Fălești, transmite MOLDPRES.

Pentru anul 2023, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 mlrd de lei. „Agricultura trebuie să fie susținută prin investiții și accesarea fondurilor, inclusiv europene, pentru a trece la o agricultura performantă”, a punctat Dorin Recean. Totodată, prim-ministrul a afirmat că în acest an vor fi lansate trei proiecte majore în valoare totală de peste 50 mln de euro, în cadrul cărora trei regiuni ale țării vor beneficia de capacități suplimentare de irigare.

După întrevederea cu agricultorii din raionul Fălești, premierul a discutat și cu mai mulți primari, care au optat pentru suplimentarea fondurilor pentru modernizarea localităților. „Am discutat cu primarii. Am analizat o serie de probleme. Trebuie să suplimentăm finanțarea proiectelor de succes cum ar fi „Satul european”. Programul respectiv va fi unul perpetuu și satele vor putea gradual să-și modernizeze infrastructura, să renoveze școli, grădinițe, drumuri și să construiască rețele de apeduct și iluminat public”, a afirmat premierul.

Prim-ministrul Dorin Recean s-a aflat astăzi într-o vizită la Fălești, aceasta fiind prima vizită în teritoriu efectuată de la numirea sa în funcție. Premierul a declarat că asemenea vizite în teritoriu vor fi efectuate, de regulă, săptămânal. 

Foto: facebook.com

img23001395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!