ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu un oficial al Bundestagului german

13:12 | 23.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Merle Spellerberg, membră din partea Partidului Bündnis 90/Die Grünen în Bundestagul german, însoțită de Margaret Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au discutat diverse aspecte legate de dosarul transnistrean, problemele actuale de pe agenda negocierilor, poziția Chișinăului privind modul de soluționare a acestora.

S-au oferit precizări vis-a-vis de noile prevederi ale legislației penale ce incriminează separatismul, cu remarca că acestea au menirea de a consolida securitatea țării, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, nu afectează procesul de negocieri și reprezintă a aplicare a reglementărilor constituționale deja existente.

A fost accentuată situația precară a drepturilor omului în regiunea transnistreană, unde mulți cetățeni sunt persecutați și privați ilegali de libertate pentru opiniile critice exprimate, iar accesul jurnaliștilor de pe malul drept este îngrădit.

Foto: Biroul de reintegrare

img23001487

img23001487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!