ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost lansată o campanie de promovare a vaccinării

15:48 | 27.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a fost lansată o campanie de promovare a vaccinării „Vaccinat=Protejat”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, campania se va desfășura cu suportul financiar al Uniunii Europene și are drept scop creșterea ratei de imunizare până la 95%, nivelul optim care asigură protecția populației împotriva bolilor infecțioase prevenibile prin vaccinare.

Campania se desfășoară cu implicarea unei rețele de magazine de alimentație publică, cetățenii fiind informați despre importanța vaccinării de echipe formate din specialiști în sănătate publică, studenți și rezidenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Campania se va derula până la finele lunii martie a anului curent în 151 de magazine, din 34 de municipii și raioane.

Conform sursei citate, în Republica Moldova persoanele au acces gratuit la serviciile de vaccinare, în Calendarul național de imunizare fiind incluse 13 boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Foto: Ministerul Sănătății

img23001586

img23001586

img23001586

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!