ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom și MGRES au prelungit contractul de achiziție a energiei electrice

15:58 | 27.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. SA Energocom a anunțat că a prelungit astăzi, pentru luna martie, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Prețul rămâne același ca în precedentele trei luni - 73 dolari/MWh, transmite MOLDPRES. 

Astfel, conform prognozelor, urmează să fie procurate de la MGRES aproximativ 244 mii MWh, ceea ce constituie 88% din necesarul de energie, exceptând termocentralele de la malul drept al râului Nistru și centralele de energie regenerabile. 

Totodată, SA Energocom va continua să procure energie electrică de la compania românească SN Nuclearelectrica SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte. În total, în luna martie, electricitatea prognozată să fie achiziționată de la SN Nuclearelectrica SA constituie circa 18 mii MWh (sau 6,5% din necesar). Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh (aproximativ 91 de euro/ MWh).

În același timp, în orele de vârf, se estimează că vor fi achiziționate de pe bursa română OPCOM alte 5% din necesarul de electricitate. În luna ianuarie, prețul mediu ponderat al unui MWh cumpărat de pe OPCOM a constituit 188.04 euro. 

img23001587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!