ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arabia Saudită este interesată într-o cooperare mai dinamică în agricultură

09:45 | 28.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Mai multe posibilități de creștere a volumului schimburilor comerciale și investițiilor au fost examinate ieri de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, la întâlnirea cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în R. Moldova, cu reședința la București, Mohammed bin Abdul Ghani Khayat, transmite MOLDPRES.

Părțile au convenit asupra coordonării la nivel guvernamental a unor acțiuni comune, în scopul creării unui cadru mai dinamic de cooperare în sectoarele economiei.

„Republica Moldova este printre principalele state producătoare de mere, struguri și nuci. Calitatea produselor noastre este apreciată atât de importatorii din est, cât și de cei europeni. Țara noastră dispune și de un potențial înalt de producere și export al mierii. Totodată, am intensificat realizarea angajamentelor ministerului, ce derivă din statutul de stat candidat la aderarea la UE și sperăm cât mai curând să lansăm exportul de carne de pasăre și ouălor de categoria B pe piața comunitară. Desigur, ar fi o oportunitate dacă am obține progrese suplimentare și pe piața Arabiei Saudite”, a estimat Vladimir Bolea.

În anul 2022, producătorii autohtoni au exportat în Arabia Saudită peste o mie de tone de mere. „Ne dorim ca aceste cantități să crească”, a rezumat vicepremierul.

Conform Biroului Naţional de Statistică, în 2021, exportul mărfurilor moldoveneşti în Arabia Saudită a însumat circa 4.8 mii de dolari SUA, iar volumul de mărfuri importate a constituit aproape 4 mii de dolari.  

Foto: MAIA

img23001604

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!