ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei vor achita mai mult pentru energia termică consumată

11:50 | 28.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Tariful pentru energia termică livrată de către SA „Termoelectrica” va crește cu 723 de lei pentru o gigacalorie. Decizia a fost luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Astfel, dacă până în prezent consumatorii din capitală achitau 2854 de lei pentru o gigacalorie, după modificarea tarifelor, prețul va fi de 3577 lei (178 de euro), în creștere cu 25 la sută, transmite MOLDPRES.

Totodată, a fost micșorat cu 61 de bani sau cu 14 la sută tariful la energia electrică produsă de Termoelectrica, de la 454 bani/kWh, până la 393 de bani/kWH.

Tariful a fost majorat în urma examinării de către ANRE a unei solicitări emise de Termoelectrica. Compania a argumentat că ajustările sunt necesare „în scopul asigurării sustenabilității și activității fiabile a societății în condițiile unor modificări substanțiale ale prețurilor la resursele energetice primare”.

Ultima dată, tariful la energia termică livrată consumatorilor din capitală a fost majorat în luna octombrie 2022.

Foto simbol

img23001611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!