ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

20:08 | 28.02.2023 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu secretarul de stat al MAE al României, Andrei Novac

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat al MAE al României Andrei Novac, care s-a aflat în vizită de lucru la Chișinău. 

Discuțiile oficialilor s-au centrat pe identificarea oportunităților de promovare a valorilor culturale comune, având în vedere relațiile speciale dintre Republica Moldova și România, bazate pe comunitatea de limbă, istorie și cultură. 

Interlocutorii au evocat numeroasele activități culturale organizate frecvent pe filiera ministerelor culturii ambelor state, cât și rezultatele obținute prin canale diplomatice în promovarea cu succes a proiectelor culturale comune în cadrul forurilor internaționale. 

Totodată, ambii secretari de stat au consimțit că diplomația culturală contribuie semnificativ la consolidarea relațiilor bilaterale, dar și la promovarea valorilor culturale comune la nivel european și internațional.

Totodată, Secretarul de Stat Ruslan Bolbocean a exprimat gratitudine omologului pentru sprijinul constant din partea României privind implementarea multiplelor proiecte în Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!