ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accidentul feroviar din Grecia a fost cauzat de o 'tragică eroare umană'

08:50 | 02.03.2023 Categorie: Externe

Atena, 2 mar. /MOLDPRES/. Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o "tragică eroare umană", a declarat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Totul arată că drama este cauzată, din păcate, în principal de o tragică eroare umană", a spus şeful guvernului elen, la o zi după acest accident de tren "fără precedent" în Grecia, potrivit acestuia, şi care, potrivit unui nou bilanţ, s-a soldat cu cel puţin 42 de morţi şi zeci de răniţi.

Anterior, ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat demisia după acest accident dintre un tren de pasageri care circula între Atena şi Salonic, în nordul ţării, şi un convoi de marfă. El a declarat că a preluat infrastructura "nepotrivită pentru secolul 21" când a fost numit în funcţie în 2019 şi atunci a afirmat că va face eforturi să o îmbunătăţească. "Aceste eforturi nu au fost suficiente", a spus oficialul grec citat de Reuters.

Trenurile s-au ciocnit frontal în timp ce circulau, dintr-un motiv necunoscut, pe aceeaşi linie pe o distanţă de câţiva kilometri.

Şeful gării din Larissa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost arestat în cursul zilei, potrivit unei surse judiciare şi este urmărit penal pentru "omor prin imprudenţă" şi "vătămare corporală" .

Majoritatea victimelor sunt tineri, a subliniat premierul Mitsotakis. Mulţi studenţi reveneau la Salonic după un weekend prelungit, luni fiind sărbătoare legală în Grecia.

img23001696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!