ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Libertatea noastră este prețioasă - ea merită și trebuie apărată”, a declarat șefa statului, de Ziua Memoriei

14:12 | 02.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. De Ziua Memoriei și Recunoștinței, atunci când sunt comemorați eroii căzuți în conflictul armat de la Nistru, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către veterani și familiile celor care și i-au pierdut pe cei dragi în războiul de pe Nistru, din 1992, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„De Ziua Memoriei și Recunoștinței îi cinstim pe cei care au luptat pentru apărarea independenței țării noastre. Pe cei care și-au sacrificat tinerețea, sănătatea și viața pentru a apăra integritatea teritorială a Republicii Moldova într-un război nedrept și inegal cu armata rusă și cu trupele de mercenari”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a subliniat că nu vrem ca războiul să se repete în casa noastră, de aceea este necesar să ne cunoaștem istoria, să reținem lecțiile ei și să păstrăm capacitatea de a judeca clar: „Libertatea noastră este prețioasă - ea merită și trebuie apărată. Doar în libertate viața omului este protejată”, a mai menționat șefa statului.

De asemenea, șefa statului consideră că „oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului au aceleași năzuințe și pot trăi în armonie. Trebuie să lucrăm împreună ca să construim, în Moldova, o societate bazată pe libertate și pe respect reciproc. O societate în care oameni diferiți trăiesc liber și pașnic, așa cum își doresc”.

Foto: Președinție

img23001713

img23001713

img23001713

img23001713

img23001713

img23001713

img23001713

img23001713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!