ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Combinatul de vinuri „Cricova” a lansat în premieră seria de vinuri ecologice – WILD

09:59 | 10.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Combinatul de vinuri „Cricova” a lansat ieri, în premieră, seria de vinuri ecologice – WILD.  Acest lucru a fost posibil grație investițiilor efectuate de companie în metode moderne de management, în specialişti calificaţi și tehnologii de ultimă generaţie, transmite MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de lansare, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a subliniat că vinurile ecologice sunt tot mai apreciate de consumatorii locali și solicitate în afara țării, fapt ce reprezintă noi oportunități pentru compania „Cricova”.

„Evenimentul plasează Republica Moldova în rândul statelor cu produse de cea mai înaltă calitate. Vom munci în continuare pentru a ajusta cadrul legislativ la prevederile Uniunii Europene, întrucât scopul este ca producătorii să valorifice toate oportunitățile de export. Potențialul de consum al vinului ecologic în comunitatea europeană este semnificativ, iar țara noastră a reușit să facă un pas mare pentru a avansa pe acest segment”, a comunicat oficialul.

Potrivit reprezentanților companiei, vinurile sunt concepute în conformitate cu o serie de reguli stricte. Acestea posedă calități organoleptice deosebite. Gama Wild conţine 2 vinuri ecologice - „WILD Fetească Regală vin sec alb” şi „WILD Fetească Neagră vin sec roz”. Fiecare poziţie este îmbuteliată într-o cantitate de 9 500 de sticle. Combinatul de vinuri „Cricova”” este printre primele companii din Republica Moldova, care a obținut certificarea pe piața europeană a produselor ecologice.

Gestionarea viței-de-vie în agricultura organică presupune utilizarea produselor de origine naturală pentru fertilizarea și protecția viței-de-vie, interzicerea OMG-urilor, iar îngrijirea plantației este strict bazată pe lucrări manuale. Pentru a asigura sănătatea plantațiilor, specialiştii companiei pun accentul pe înierbarea naturală, lucru care facilitează crearea unui mediu echilibrat și divers, compensând lipsa tratamentelor cu substanțe sistemice şi asigurând deficitul de umiditate. De asemenea, materiile vinicole după procesare sunt folosite drept îngrăşăminte ecologice pentru viţa-de-vie.

Foto: MAIA

img23001926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!