ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ajutorul Poloniei, oraşe din R. Moldova vor realiza proiecte de dezvoltare

11:07 | 10.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Fondul polonez Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, va lansa Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Urbană (FSDU) - ediția 2023-2024. FSDU vine în suportul orașelor din Republica Moldova care doresc să implementeze proiecte de dezvoltare urbană integrată, aplicând sinergia de fonduri naționale și externe, transmite MOLDPRES.

În cadrul FSDU, ediția 2023-2024, se prevede oferirea cofinanțării pe toate măsurile de intervenție pentru proiectele de dezvoltare urbană, revitalizarea economică și socială a orașelor, finanțate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), ediția noiembrie 2022. 

Cofinanțarea presupune oferirea surselor financiare pentru componentele economică și social-civică, precum și pentru intervențiile de infrastructură de scară mică ale proiectelor de dezvoltare urbană, selectate spre finanțare din sursele FNDRL. Astfel, toate activitățile cofinanțate de Solidarity Fund PL în Moldova sunt complementare și intenționează să aducă valoare adăugată proiectului finanțat din sursele FNDRL. 

Solidarity Fund PL în Moldova este reprezentanța Solidarity Fund PL, fundație de stat, gestionată și co-finanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, creată pentru a contribui la dezvoltarea țărilor din vecinătate. Din 2012, în baza Memorandumului de Înțelegere, semnat între Polonia și Republica Moldova, organizația ajută la consolidarea comunităților locale prin oportunitățile create împreună cu partenerii locali și internaționali. Având la bază modele internaționale de dezvoltare, se pune accentul pe îmbunătățirea calității vieții. Organizația promovează o abordare sistemică menită să contribuie la procesele de valorificare a potențialului comunităților.

Foto simbol

img23001929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!