ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

13:25 | 10.03.2023 Categorie: Comunicate

SFS recomandă trecerea în termen la ora de vară a ceasurilor ECC

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să treacă ceasurile echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/ imprimantelor fiscale (MCC/IF) la ora de vară până la 20 aprilie 2023.

În conformitate cu prevederile Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii trebuie să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale în stare de funcționare.

Una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă ele imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real. Excepție face doar devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs.

Precizăm că, Republica Moldova va trece la ora de vară la data de 26 martie 2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!