ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor-2023” s-a încheiat

16:29 | 11.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală a avut loc vineri concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 57-a, care s-a desfășurat în perioada 1-10 martie în Chișinău și în teritoriu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului au fost prezentate 42 de spectacole muzicale, organizate de instituțiile concertistice din subordinea ministerului, dintre care 17 spectacole la Chișinău și 25 de concerte în teritoriu. La ediția curentă a festivalului au participat artiști din opt țări: Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Spania, SUA, România și R. Moldova. 

Manifestarea s-a închis cu concertul cu genericul „Hora Mare”, susținut de către Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș”, dirijori - Edgar și Marcel Ștefăneț, coregraf - Iurie Bivol și Orchestra de muzică populară „Mugurel”, dirijor - Ion Dascăl. Pe scenă  au evoluat interpreții Adriana Ochișanu, Nicolae Glib, Natalia Munteanu, Cornelia Ștefăneț, Rodica Buhnă, Mariana Colța, Iulian Corochi, Constantin Rotaru, Andrei Coțofană ș.a

Prima ediție a Festivalului Internaţional de Muzică “Mărţişor” a avut loc în anul 1966 la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, ctitor al căruia a fost regretatul Alexandru Fedco, fost director al Filarmonicii. Festivalul vine să bucure publicul autohton cu prezența unor nume notorii nu doar din Republica Moldova, dar și din întreaga lume, transformând Chișinăul într-un adevărat centru cultural.

Foto: OCI Moldova-Concert 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!