ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferul care a comis accidentul în urma căruia o tânăra a rămas fără picioare va ajunge pe banca acuzaților

15:09 | 13.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Cauza penală pornită pe faptul accidentului de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără ambele picioare a fost finalizată și remisă în instanța de judecată, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Procurorii susțin că învinuitul, la 6 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de Circulaţie Rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima încerca să instaleze „Triunghiul de siguranță”.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Urmare a accidentului rutier, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate. Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz.

Șoferul riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!