ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au ridicat droguri de 1,2 milioane lei de la doi concubini din Chișinău

09:48 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale /PCCOCS/, de comun cu ofițerii antidrog, au destructurat o rețea de comercializare de droguri și au reținut un bărbat și concubina acestuia, de la care au sechestrat circa 1,9 kg droguri, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, pe piața neagră această cantitate de droguri de tip PVP, care pot provoca paranoia sau halucinații, ar fi fost comercializată de bănuiți la prețul de circa 1,2 milioane de lei (circa 60 mii de euro).

De la începutul lui 2022, concubinii primeau drogurile prin contrabandă din Ucraina, în colete neînsoțite, pentru ca mai apoi să le vândă în cadrul unui magazin pe internet. Cei doi au închiriat în acest scop un apartament într-un cartier de lux din Chișinău, pentru ca să-și camufleze activitatea infracțională.

Aceștia au fost monitorizați de oamenii legii timp de trei luni, iar recent au fost reținuți, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri. Urmare a perchezițiilor, pe lângă drogurile ridicate și accesoriile pentru comercializarea lor, oamenii legii au ridicat și un automobil de lux, evaluat la 400 mii de lei. La solicitarea procurorilor, asupra acestuia a fost aplicat sechestru, în scopul eventualei confiscări.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!