ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi șefi de la Termoelectrica sunt cercetați de CNA

13:27 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un subaltern sunt cercetați de CNA și Procuratura Anticorupție într-un dosar de dare și luare de mită, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un agent economic, care presta servicii de pază societății comerciale, pentru a nu include în raportul de audit neregulile depistate în activitatea acestuia.

Conform sursei citate, șefa Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la o persoană juridică, supusă auditului, mijloace bănești în mărime de 30 mii de dolari. În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului.

Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!