ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom a vândut energie electrică în Ucraina în calitate de test

13:00 | 21.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. SA Energocom a vândut în Ucraina 1 MWh de energie electrică în calitate de test. Până acum, compania doar procura energie de la producători din Ucraina, transmite MOLDPRES.

În cadrul acestui test, energia electrică a fost procurată din Uniunea Europeană, a tranzitat sistemul energetic moldovenesc și a fost vândut furnizorilor ucraineni.

„Profilul SA Energocom, dar și înscrierea recentă pe unica platformă europeană de rezervare a capacităților de electricitate JAO permite întreprinderii să deruleze și astfel de tranzacții. Energocom analizează acum procedurile de tranzit, pentru a fi pregătit de orice situație de pe piață”, este precizat într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Energocom a anunțat acum câteva zile că a obținut dreptul de a rezerva capacități de energie electrică pe platforma europeană JAO, sporindu-și astfel posibilitățile de a achiziționa electricitate din orice țară europeană. 

Foto simbol

img23002264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!