ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de canalizare din Rezina a fost îmbunătățit cu ajutorul Slovaciei

12:29 | 23.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În oraşul Rezina au fost finalizate lucrările de construcție a stației de pompare pentru sistemul de canalizare. Proiectul a fost posibil datorită susținerii financiare a Programului de asistență oficială pentru dezvoltare, SlovakAid, transmite MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare, desfăşurat astăzi, a participat Natalia Eremia, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), care a subliniat că asigurarea cetățenilor cu servicii calitative de aprovizionare cu apa și canalizare reprezintă una dintre prioritățile ministerului.

„Echipa de la MIDR este orientată spre identificarea și atragerea resurselor financiare necesare pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în toată țara. Aceste investiții ne vor ajuta să creștem siguranța, calitatea și îmbunătățirea vieții locuitorilor. Este esențial să ne unim eforturile și să prioritizăm lucrurile, avem o responsabilitate enormă față de viitoarele generații, de a le oferi siguranță, bunăstare și un mediu ecologic prielnic”, a estimat Natalia Eremia.

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din oraşul Rezina. Asigurarea accesului la sistemul de canalizare” a fost implementat în perioada octombrie 2021 – martie 2023. Circa 900 de locuitori ai orașului Rezina, din peste 200 de gospodării, beneficiază de acces îmbunătățit la un sistem modern de canalizare. Totodată, prin realizarea proiectului, rata de acoperire a orașului Rezina cu servicii calitative de canalizare a crescut cu 7,4%, de la 61 la 68,4 procente. Valoarea totală a proiectului este de 218 mii de euro, bani oferiți prin Programul de asistență oficială pentru dezvoltare, SlovakAid.

Foto: MIDR

img23002343

img23002343

img23002343

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!