ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Petru Vutcărău va avea loc la Teatrul Național ”Eugene Ionesco”

15:37 | 23.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc sâmbătă și duminică, 25 și 26 martie, la ora 18.30, premiera spectacolului ”Gaițele”, comedie tragică de Alexandru Chirițescu, regia și selecția muzicală - Petru Vutcărău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia românească. O comedie tragică în două acte. Autorul atacă o societate în plin proces de descompunere, o societate ce se cramponează de forme vechi ale unei vieţi închistate în prejudecăţi şi tradiţii formale.

Umorul în piesă este predominant, iar textul scoate în evidență lipsa de cultură, egoismul și depravarea ”aristocrațimei”, care există într-o lume lipsită de valori, petrecându-și viața într-un lux alterat, putred. Spectacolul prezintă realitățile societății noastre, care provoacă  amărăciune și dezgust, glazurate cu umor autentic și veritabil.

Din distribuție fac parte: Ala Menșicov, Natalia Prodan, Iuliana Vornicescu–Cotrobai, Nicolae Neghin, Dorina - Beatrice Timciuc, Doina Arvat, Alexandru Berbinschi, Marina Rotaru, Laurențiu Vutcărău, Iulia Bordeianu și Valeria Garțan. 

img23002351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!